12:00

Deje IK

Referat: Sommarro IF - Deje IK

På nationaldagen var det återigen dags för match på Mariebergs IP. Denna gång var det Deje som stod för motståndet, ett lag som likt oss haft det tufft i år. Vi saknade en hel del spelare på grund av bland annat studentresor och jobb, men mönstrar trots det en stark elva och en stark bänk.

Första halvlek spelade vi bra, vi höll bollen väl och hade många bud på ett 1-0 mål. Vi lyckades skapa en hel del anfall men skärpan fanns inte riktigt där i sista momentet. Deje skapade väldigt få farliga lägen och våret kollektiva försvarsspel över hela plan tåls att berömmas. Trots ett kraftigt spelövertag slutade ändå första halvlek 0-0.

Andra halvlek inledde vi ännu starkare än vad vi presterat i första halvlek och det dröjde inte länge förrän comebackande Nicklas Thuresson prickat dit ett välförtjänt 1-0 mål.

Efter 1-0 målet har vi enligt mig vår sämsta period under hela matchen, så vi under några enstaka minuter fick svårigheter att få igång vårt spel, men det genererade som tur var inga farliga lägen för Deje. Istället kunde vi utöka vår ledning till 2-0, denna gång genom ett drömmål av Jesper Georgsson. 2-0 följdes kort därpå av både 3-0 (Omar) och 4-0 (Ronny). Vi fortsatte trumma på utan att på något sätt sänka tempot och med 10 minuter kvar av matchen spikade Walat slutresultatet 5-0.

En väl genomförd match, både offensivt och defensivt. Vi lyckas göra fem mål fram och släppte till ytterst få farliga lägen. Andra halvlek kan ha varit vår bästa halvlek sedan jag började spela för Sommarro och även domaren gav oss beröm för vårt fina spel i andra halvlek. Fortsätter vi så här så dröjer det inte länge förrän vi är uppe i toppen och tampas!